puase bermula....


Hari ni,kebanyakkan umat islam di seluruh dunia mula berpuase pada hari ni...negara seperti Palestine, Yaman dan lain-lain mula mengerjakan ibadah puase.

ak hari ni bangun awal dr adik beradik ak...huhu!!! bangga plak...pagi2,ak bler xtahu nk buat apa...jd,laptop la tmpt ku...tiket balik pahang hari ni kul 3pm...so,ak pon bersiap la awal sbb xnk kene marah dgn mak...sbb,ak selalu lmbt..heheheh...akhirnya,ak berjaya!

sblom bergerak ke MC,adik ak buat hal la plak...ak kurang senang dgn tingkah laku adik ak pada mak ak...rase nk tampar2 je...tp,bulan pose kn,ak nasihat kn je...tp,ak buat mood xbaik mlm tu...
naik bas CEPAT...nk tahu,bas tu harap je nama CEPAT...haram lembap nk gerak...dgn bau bas tu yg sgt 'harum'...sempit..tension ak dlm bas...dgn bg penumpang duduk sesuka ati je...akhirnye ada masalah kt segamat bile ada penumpang baru...tp,yg xthn,buat muke xbersalah je driver tu....!lg ak tension,dh la xdpt solat asar..waktu buka puase pon xberhenti....! nasib ak beli chocolate sepapan.boleh la buka puasa dgn tu...alhamdulillah..!!!

smpi gambang dalam kul 7.30mlm...thanks pd lida dan senol(berdua je,ok!phm2 je la...ops!)...lps diorg buka puasa,terus amek ak dan adik ak...syg korang!smpi umah,housemate tgh bersiap nk pergi solat terawikh..mantap kn! sume plak tu...bangga kejap! so,ak pon join wlaupon ak xmkn lg..slps solat terawikh,ak habiskan masa kt rumah je...bler xtahu nk buat apa...melantak je keje ak mlm tu..

skt ni je kot kisah kehidupan ku...
to be continue...

cau cin cau!!

2 comments:

budak_ORGANIK said...

azim roomate kesayanganku!!

heheheh..

untung nko dpt rooate yg rajin g terawikh...

Daoz said...

motif sgt promote dri.alhamdulillah thn ni rajin pegi terawih,erk hr ni xpegi pulak kan, ujan katanya.