Sesi Pengutukan..

|

Assalamu'alaikum dan salam aidilfitri...

seperti yg dijanjikan dlm entry sblm ni,entry kali ni mengenai Softskill 2 yg ak attend weekend ni... mnta maaf awal2 andai ada unsur2 kurg sehat dlm berbicara mengenainye...

one word that can express the whole session of the Softkill 2 is B.O.R.I.N.G... hmpir sume kelas2 softskill tu xdpt mmbuatkn ak teruja dan bernafsu utk mndengar.. dh la setiap kali kelas mula,mata ak mngantuk giler2...thp gaban r!!! nasib la ak ni jenis yg cube gk xnk kecikkn ati penceramah kn...xde la ak tdo ats meja smpi abes kelas kn mcm kwn2 ak buat...at least mata ak terbuka la separuh je..heheheheh...ada la gk kelas2 yg best...buat game..!

ak teruja bile penceramah2 luar citer ttg diri diorg je...how they build the company,how success they are...tu je ak mcm xngantuk r..lps tu,bile diorg start n kembali kpd modul,mata ak pon start mngantuk...bkn buat2 eh...

yg ni ak xpuas ati,jgn ingt ak tgh lalok2 dlm kelas tu,telinga ak xpasang eh...!!! silap!!!
satu penceramah ni,ABD SHUKOR dr fakulti awam rasanye,kot la...dia buat statement, "Malas nk jadi engineer,jadi cikgu"...ak betul2 xpuas ati part tu...!!!klau seseorg tu mmg minat nk jd cikgu,malas gk ke??? nk menuntut ilmu ni luas...byk cabang...ambil kos engineering, xsemestinya wajib jd engineer..dan xsemestinye yg blaja kos engineer ni,kerja pon engineer, bgs dlm bidang diorg...ilmu yg diblaja dlm engineering tu leh gune gk untuk mengajar...bantu anak bangsa sendiri... Penceramah tu ckp,mcm hina sgt jd cikgu...!!! mcm berdosa je klau jd cikgu...geram siot!!! blaja tnggi2, fikiran tetap sempit!!! xphm ak...

tlg la...berfikiran terbuka r...letak la diri tu setaraf dgn kelulusan yg dh dpt tu...hish...buruk perangai!

2 comments:

{lumut} said...

penceramah mane yg kutuk jd cikgu tuh?kuang aja la tuh..
budget keje gah2..dlm kubur die pling smooth la jwb sok?ek eleh..

sori weh aku teremo.

Diriku.... said...

to {lumut}
penceramah mana nnth...yg pasti,tu la first time ak jmpa die selama ak kt universiti tu...bad impression utk die dr ak...
mmg patut pon emo kn!!!sbb kite hormat cikgu...cikgu yg ajar kite smpi kite msk U...tup2,sng je kene keji oleh org lain...