FESTIVAL ZAPIN MAKUM 2008...

|

Assalamu'alaikum dan salam muhibbah....


1Disember 2008

hari ni,ak bertolak dr UMP ke UPM dlm pukul 10 lebih baru gerak....rancangan asal, kami bertolak terus ke UPM...tp,oleh kerana kereta yg ditetapkan utk membawa koreografer berwibawa Abg Nizam rosak....(kite merancang,TUHAN menentukan....) jd,lps bdk2 UMP siap,kami bertolak ke INDERA MAHKOTA utk ambil Abg Nizam...then,pemandu UMP bawa g mana nnth round satu Kuantan tu...xphm ak...lps tu br bertolak g UPM....ak dlm bas tu,bangun tido bangun tido je keje nya......!!!!! lps berapa jam nnth dlm bas...akhirnya smpi kt UPM....LO UMP,Azman...die la yg uruskn kiteorg selama festival ni berlangsung....smpi kt UPM dlm kul 5.30ptg....smpi je, nmpk bdk2 dr UMK,UPM n UMT(nmpk koreografer die je...)....lps dpt bilik,lepak2 jap then gosok baju utk dinner mlm nya...lps dinner...kiteorg decide nk buat latihan jap sblm tido...sbb,esoknya,kiteorg performe...giliran ke-4 lps UDM,UUM dan UTHM...


2Disember 2008

Pagi2 lagi,lps sarapan,kiteorg kene pegi Dewan Banquet UPM,tmpt bertanding utk buat lthn pola lantai. hari pertama festival, favorite team ak,UUM,UIA dan UM...bg ak, tiga2 U ni,power2 belaka...lps latihan pola lantai,kiteorg terus balik...training kt tmpt lain plak...kejap je practice...then,balik bilik utk rehat n bersiap sblm bergerak g dewan kul 7.30mlm nnt...oleh kerana UMP xde perempuan,so, persiapan kiteorg ringkas je la...make-up pon,lite2 je...

mlm nye,ak berdebar bila pertandingan mula...xtentu arah dibuatnya...satu-satu U buat persembahan...time performe,alhamdulillah...ak xnmpk ada kesilapan major yg berlaku pada team ak(stkt ak nmpk la)...silap sikit2 tu,biasa r...lps habes je,betapa lega nya ak rasa....alhamdulillah...!!lps persembahan team UMP,team yg menarik perhatian ku,sah2 la UIA dan UM...mantap seh....!!!!!tabik r...!!!

3 Disember 2008

Hari ni,kami merancang utk keluar main boling kt mid valley...semata-mata main boling je...ak pon xphm bdk2 ni....! motif main boling je!!!! ak ikut je la...gamat gk la suasana time main tu...abg nizam pon join sekepala gk dgn kiterog...best!lps main boling,kami terus balik...ada la latihan 'tribute'...kami smpi lewat dlm kul 3.40ptg mcm tu,sbb abg driver bwk mana nnth...lalu kt rumah2 mewah area2 KL...lps abes tu,balik bilik terus...kebulur kiteorg...penat main boling katenya...malamnya,malam terakhir FESTIVAL ZAPIN MAKUM 2008...favorite team ak mlm tu, ialah team tuan rumah,UPM..johan tahun lps....bg ak,sume team mlm terakhir tu,best2 belaka (UMS,UTM,UPSI,UNIMAS,UTEM,UiTM)...dan mlm tu gk, keputusan akan diumuMkan...sbnrnya,harapan ak festival zapin kali ni adalah besar...

ALHAMDULILLAH yg xterhingga ak panjatkn masa tu...sbb kami,team UMP dpt ANUGERAH PERDANA...sebaris dgn UIA,UMS dan U lain...xhingat U mana...(tahun lps dpr anugerah utama je...) Anugerah Seri Perdana(UKM,UM,UPM) dan Anugerah Utama...

1st place: UPM (zapin seri bunian)

2nd place: UM (zapin sebat sarawak)

3rd place: UKM (zapin sarawak)
4th place: UIA (zapin darul iman)
5th place: UMS (zapin tingkah talu)
6th place: UMP(zapin pekan)

lps selesai majlis,ada zapin lambak,UMP join je la...UMP kn gila2....! lps tu,bergmbr la kiteorg....! hampir sume U kiteorg ajak bergmbr...kenal ke xkenal ke...ajak je...semangat MAKUM la katakn...! after that,kami melantak...xcukup mknn yg tuan rumah bg,kluar UPM,g mkn lg....! mmg gila bdk2 UMP...! lps melantak,balik bilik....buka hamper(mkn lg tu)! then,tido....

4 Disember 2008

Hari ni,ada bengkel..soal jawab je..bkn bengkel tarian mcm tahun lps...! mula2,sume senyap je...penat lg kot...! lps bbrp minit,baru panas dewan tu...ramai mempersoalkan kemenangan UKM...mana xnya,sume U(17 universiti dr 18universiti yg bertanding)pkai lagu xde nyanyian...ikut syarat...UKM je ada nyanyian...dpt no-3 plak tu...! mana la org xbersuara....!!papepon, keputusan adalah muktamad...! hentam mcm mana pon,xleh ubah gk...ak puas hati bila ketua hakim, En Mahmood komen ttg persembahan team UMP punya....mmg betul apa yg die katakan....kami pon berlatih 5hari je...klau ikut jam,xsmpi 4hari kot....jwpn pada soalan2 lain,ak malas nk komen...!komen pon,buat sakit ati je....!
lps bengkel tu,check out la kami dr kolej kediaman 6 tu....terharu gk bila ak dgr ada urusetia yg suka persembahan UMP....bkn mmbangga diri,tp,terharu....sbb,kami ni,bkn penari expert mcm UPM,UM,UIA,UUM dan lain2....alhamdulillah sesgt...
~~~

lps ni,persembahan untuk ASEAN UNIVERSITY GAMES...jmpa lg guys....!!! kpd rakan2 univesiti,jumpa lagi di festival yg akan dtg lg...!

2 comments:

♥ NANA ♥ said...

wah, jeles ni...sempat korang gi men boling T_T jeles2..hehe. neway, sy sgt ske psembahan korang mlm tu. ade wat show utk AUG nnt? masa biler sbb sy gi jugak nnt, utk team sorak ;)

maoh said...

team ump = gila-gila
hmm.. kena pertimbangkan dulu..